solar cell, solar panel, photovoltaic-4045029.jpg

NAJVEĆA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA EUPVSEC OD 18. DO 22. SEPTEMBRA U LISABONU

Najveća međunarodna konferencija za fotonaponska (PV) istraživanja, tehnologije i primjene EU PVSEC bit će održana od 18. do 22. septembra 2023. godine u Lisabonu.

Ova konferencija okupit će svjetsku fotonaponsku zajednicu i predstaviti najnovija dostignuća u fotonaponskoj opremi, tehnologiji, inovacijama, te će bit prezentovani novi koncepti poslovanja i razvoja u ovoj oblasti.

Veliku pažnju privućiće programom Naučne konferencije, kojim koordinira Zajednički istraživački centar Europske komisije, koji pokriva cijeli niz istraživanja, tehnologija i aplikacija fotonaponske tehnologije s fokusom na donošenje najnovijih naučnih i tehnoloških istraživačkih trendova na tržište.

Također učesnici konferencije će imati širi uvid u trenutni razvoj u sektoru, priznajući da se fotonaponskoj oblasti treba pristupiti iz svih dimenzija – znanstvenih, tehničkih, ekonomskih, političkih, poslovnih, kao i društvenih i obrazovnih aspekata.

Ovogodišnja konferencija obuhvatit će nekoliko tema, pokrivajući teme od silicijevih ćelija i novih koncepata, dizajn, pouzdanost, proizvodnju i izvedbu modula, inženjering fotonaponskih sistema i njihovu primjenu poput BIPV, agri-PV, plutajući PV.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *