IMG 22437c7d3f1d7005047b3dded6e262a3 V

EMPOWER CONSULTING d.o.o. najavljuje panel diskusiju: ENERGETSKA TRANSFORMACIJA BOSNE I HERCEGOVINE – Ko je upalio svjetlo?

Udruženje za zeleni hidrogen i obnovljive izvore energije s zadovoljstvom najavljuje panel diskusiju u okviru projekta “EMPOWERED WO(MAN)” posvećenu prilikama i izazovima u tranziciji fosilnih goriva na zelene izvore energije, kao i aktivnom uključivanju žena u energetsku transformaciju Bosne i Hercegovine.

Panel diskusija pod nazivom “Energetska transformacija Bosne i Hercegovine – Ko je upalio svjetlo”, održat će se u ponedjeljak, 10.06.2024. godine s početkom u 11 sati, u sali za seminare u SERDI, na adresi Kolodvorska broj 6, Novo Sarajevo.

Učešće je besplatno za sve posjetitelje, a registraciju možete izvršiti putem linka najkasnije do 08.06.2024. godine.

Cilj panela je analiza bh. energetske politike, promocija razvoja najboljih praksi, standarda i pravnog okvira u realizaciji projekata obnovljivih izvora energije, prijenosa znanja i praktičnih iskustva u oblasti zelene energije, podstaknuti žene za što većim uključivanjem u procese energetske tranzicije, te ukazati da njihovo znanje i vještine može i te kako pozitivno uticati na promociju i razvoj obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini.

Panelisti su:

  1. Maid Vlahovljak, voditelj zelene divizije “KimTec BiH”, potpredsjednik Udruženja UzH2OIE, konsultant za projekte OIE
  2. Tomislav Tomas, ekspert za energetsko pravo, advokat “Ibrahimović &CO”
  3. Leila Salijević, ekspertica za energetsko pravo, advokatica “Ibrahimović & CO”
  4. Faris Babić, predsjednik Udruženja UzH2OIE, konsultant za projekte OIE
  5. Edin Turkušić, project manager za projekte OIE
  6. Tihomir Perković, član UO Udruženja UzH2OIE, konsultant za projekte OIE

Moderator panel diskusije:

Mersiha Babić, direktorica firme EMPOWER CONSULTING d.o.o. Sarajevo, predsjednica Skupštine Udruženja za zeleni hidrogen i OIE, koordinatorica projekta “EMPOWERED WO(MAN)”

Projekat se održava u okviru projekta “EMPOWERED WO(MAN)” uz podršku Udruženja žene za žene Internacional, Udruženja za zeleni hidrogen i obnovljive izvore energije, EMPOWER CONSULTING d.o.o., AIK d.o.o., Advokatskog društva Ibrahimović & CO, a uz finansijsku podršku “National endowment for democracy” iz SAD-a.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, pišite na info@uzh2oie.org ili pozovite na broj 062/527-481.

Link za registraciju: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflOKPMtxUJU5TQbImAcvFfBbUgZ3AH3xOVqb8FYxcrAj5wNw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Agendu možete preuzeti na slijedećem linku: https://h2oie.org/post/panel-diskusija-energetska-transformacija-bosne-i-hercegovine-ko-je-upalio-svjetlo

Vidimo se u SERDI!

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *